1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Îmi place Japoneza

Cu acest titlu a câștigat Libov Zelinskaia (artforjoy.com), studenta anului I la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, care a participat la un concurs de film internațional și a performanțelor în Limba Japoneză, denumit Concurs Video. Scopul acestui concurs este de a spori interesul pentru studierea limbii japoneze în țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI), schimbul de informații între instituții cu profil specializat, precum și promovarea relațiilor privind studierea limbii japoneze din diferite țări CSI.

În doar trei minute, solicitanții trebuiau să convingă juriul că meritau să câștige concursul, iar în calitate de premiu, lucrările lor au fost publicate pe canalul Youtube de către Departamentul de Cultură Japoneză. Tema video-ului a fost la libera alegere, în condiția de fi elaborat în limba japoneză. Astfel participanții au putut să-și promoveze calitățile de creativitate și originalitate prin crearea unor spectacole, cântece, animații, prezentări sau documentări. 

Departamentul de Cultură Japoneză al Fundației Nipone a anunțat câștigătorii pe 31 mai 2013, iar  Libov Zelinskaia s-a clasat pe locul II, reușind o performanță deosebită și remarcându-se prin originalitatea video-ului său, prin care și-a exprimat iubirea și pasiunea pentru limba japoneză.  Libov a respectat toate cerințele concursului video și a cucerit inimile juriului prin creativitate,  prin etalarea semnificației  ideogramelor japoneze în viața sa. Acum video-ul este publicat pe contul de pe  Youtube: