1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Limba Japoneză

Limba Japoneză

 

Fundaţia are onoarea de a Vă propune servicii licenţiate de predare a Limbii Japoneze, desfăşurat оn baza programelor de studii elaborate de specialişti ai Fundaţiei Nipone şi aprobate de către Ministerul Educaţiei al R. Moldova, corespunzоnd standardelor internaţionale, asigurate de către specialişti din Japonia de o оnaltă calificare.

Read more...

Îmi place Japoneza

Îmi place Japoneza

 

Cu acest titlu a câștigat Libov Zelinskaia (artforjoy.com), studenta anului I la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, care a participat la un concurs de film internațional și a performanțelor în Limba Japoneză, denumit Concurs Video. Scopul acestui concurs este de a spori interesul pentru studierea limbii japoneze în țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI), schimbul de informații între instituții cu profil specializat, precum și promovarea ... Read more...

“BUNKASAI" - SPIRITUL JAPONIEI

“BUNKASAI

 

 

 I Ediţie a FESTIVALULUI CULTURII JAPONEZE “BUNKASAI” - SPIRITUL JAPONIEI - în REPUBLICA MOLDOVA

Photo...

Read more...

Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

 

  

La 26 octombrie 2013, la Moscova, a avut loc cel de-al 26-lea concurs de discursuri în limba japoneză între studenții din țările CSI. Republica Moldova a participat la acest concurs internațional pentru a doua oară.

Read more...

Niciodată nu renunţa

Niciodată nu renunţa

 

La data de 25 octombrie 2014, Republica Moldova a participat pentru a treia oară consecutiv  la ediţia cu nr. 27 a Concursului de Discursuri în Limba Japoneză între studenţii din ţările CSI, ce a avut loc la Moscova, Rusia. Concursul s-a desfăşurat în sala mare a Bibliotecii de Stat a Federaţiei Ruse, unde au participat 20 de studenţi din 10 ţări diferite (Azerbaijan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâstan, Moldova, Rusia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan). 

Read more...
Previous
Next
 • Limba Japoneză

  Limba Japoneză

 • Îmi place Japoneza

  Îmi place Japoneza

 • “BUNKASAI

  “BUNKASAI" - SPIRITUL JAPONIEI

 • Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

  Al 26-lea concurs de discursuri între s

 • Niciodată nu renunţa

  Niciodată nu renunţa

Selectati selectati dupa interes

Noutaţi evenimente şi activitaţi

Linkuri site asociate


Istoric

Fundaţia Pentru Relaţii Moldo-Japoneze şi-a demarat activitatea în anul 2002, stabilindu-se ca o instituţie obstească în scopul promovării relaţiilor de colaborare şi prietenie între Republica Moldova şi Japonia, precum şi a asociaţiilor, fundaţiilor, instituţiilor şi organizaţiilor, grupurilor etnice ale Japoniei în diferite ţări ale lumii.

FPRMJ este unica instituţie în Republica Moldova cu statut juridic în vederea implementării programelor de studiere a limbii, culturii, istoriei şi civilizaţiei ale ţării Soarelui Răsare, realizarea cărora va facilita diferite ramuri ale economiei naţionale.

Studierea Limbii Japoneze prin metode optime, desfăsurarea sărbătorilor naţionale ale Japoniei, zilele culturii Japoneze în Moldova, conferinţe, expozitii, simpozioane şi seminare în contextul studierii culturii şi propagării acesteia în Republica Moldova, activităţi de instruire universitară şi post universitară, studierea şi elaborarea concepţiilor şi a strategiilor cu privire la instruirea generaţiilor în creştere, contribuirea la facilitarea şi încurajarea relaţiilor de afaceri între antreprenorii Japonezi şi Moldoveni, realizarea programelor sociale pentru propagarea valorilor economice-culturale ale Republicii Moldova în Japonia şi vice-versa – sunt doar o parte din acele domenii şi activităţi.

Misiunea Fundaţiei - de a oferi cetaţenilor moldoveni şansa de a avea un contact direct cu cultura Japoneză, ajutîndu-i s-o înteleagă într-un mod cât mai visual şi s-o îndrăgească.

Filozofia Fundaţiei - este proiectată în lozinca:

"Prin muncă şi străduinţă vei ajunge la dorinţă!" şi fixează sprijinul şi succesul bazat pe creativitate şi profesionalism.