1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

2022 Nihongo Nōryoku Shiken/JLPT

2022 Nihongo Nōryoku Shiken/JLPT

Anul acesta, examenul de atestare a cunoștințelor de limba japoneză (Nihongo Nōryoku Shiken) va avea loc duminică 4 decembrie 2022 la Universitatea de Stat din Republica Moldova. Înscrierile se pot face direct la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze în perioada  30 august – 30 septembrie 2022.

Nihongo Nōryoku Shiken este administrat în Republica Moldova de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în colaborare cu Japan Foundat... Read more...

Niciodată nu renunţa

Niciodată nu renunţa

 

La data de 25 octombrie 2014, Republica Moldova a participat pentru a treia oară consecutiv  la ediţia cu nr. 27 a Concursului de Discursuri în Limba Japoneză între studenţii din ţările CSI, ce a avut loc la Moscova, Rusia. Concursul s-a desfăşurat în sala mare a Bibliotecii de Stat a Federaţiei Ruse, unde au participat 20 de studenţi din 10 ţări diferite (Azerbaijan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâstan, Moldova, Rusia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan). 

Read more...

Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

 

  

La 26 octombrie 2013, la Moscova, a avut loc cel de-al 26-lea concurs de discursuri în limba japoneză între studenții din țările CSI. Republica Moldova a participat la acest concurs internațional pentru a doua oară.

Read more...

“BUNKASAI" - SPIRITUL JAPONIEI

“BUNKASAI

 

 

 I Ediţie a FESTIVALULUI CULTURII JAPONEZE “BUNKASAI” - SPIRITUL JAPONIEI - în REPUBLICA MOLDOVA

Photo...

Read more...

Îmi place Japoneza

Îmi place Japoneza

 

Cu acest titlu a câștigat Libov Zelinskaia (artforjoy.com), studenta anului I la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, care a participat la un concurs de film internațional și a performanțelor în Limba Japoneză, denumit Concurs Video. Scopul acestui concurs este de a spori interesul pentru studierea limbii japoneze în țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI), schimbul de informații între instituții cu profil specializat, precum și promovarea ... Read more...

Limba Japoneză

Limba Japoneză

 

Fundaţia are onoarea de a Vă propune servicii licenţiate de predare a Limbii Japoneze, desfăşurat оn baza programelor de studii elaborate de specialişti ai Fundaţiei Nipone şi aprobate de către Ministerul Educaţiei al R. Moldova, corespunzоnd standardelor internaţionale, asigurate de către specialişti din Japonia de o оnaltă calificare.

Read more...
Previous
Next
 • 2022 Nihongo Nōryoku Shiken/JLPT

  2022 Nihongo Nōryoku Shiken/JLPT

 • Niciodată nu renunţa

  Niciodată nu renunţa

 • Al 26-lea concurs de discursuri între studenții din țările CSI

  Al 26-lea concurs de discursuri între s

 • “BUNKASAI

  “BUNKASAI" - SPIRITUL JAPONIEI

 • Îmi place Japoneza

  Îmi place Japoneza

 • Limba Japoneză

  Limba Japoneză

Selectati selectati dupa interes

Noutaţi evenimente şi activitaţi

Linkuri site asociate


Examenul de Atestare a Cunostintelor de Limba Japoneza (JLPT) 2013 - Nihongo Noryoku Shiken.

 

* Detalii cu privire la desfăşurarea examenului

Examenul de Atestare a Cunostintelor de Limba Japoneza (JLPT) 2013 se va desfaşura la data de 1 Decembrie in or. Kyiv (Ukraina).
Pentru detalii cu privire la durata secţiunilor, consultaţi site-ul oficial
Data şi Timpul: Diminică, 1 Decembrie 2013. Candidatii urmează să fie prezenţi la ora 8:45.
Locul desfăşurării: Universitatea Internaţională din Kiev ( вул. Львівська, 49, м. Київ )
Persoana responsabilă: Filonova Viktoria (profesoara Limba Japoneză, Universitatea Naţională Taras Shevchenko din Kiev)
Organizator: Fundatia Japoneză
Administrarea examenului: Associatia Profesorilor de Limbă Japoneză din Ukraina
Taxele: Forma de Aplicare 20 UAH

N1 Nivel 200 UAH
N2 Level 150 UAH
N3 Level 130 UAH
N4 Level 100 UAH
N5 Level 80 UAH

Inscrierile se fac in perioada 02 – 17 septembrie 2013

Data limită de prezentare a formelor 18 septembrie 2013 ora 17:00

Responsabili:

 • Odessa - Universitatea Naţională din Odessa;
 • Dnipropetrovsk – Universitatea Naţională din  Dnepropetrovsk;
 • Kharkiv - Universitatea Pedagogică Naţională din Kharkiv;
 • Lviv - Universitatea Politehnică Naţională din Lvov;
 • Luhansk - Universitatea Naţională din Lugansk;
 • Moldova - Fundaţia pentru Relaţii Moldo-Japonese

*1 Nu se acceptă forme de aplicare prin email or internet.
*2 Fiecare instituţie acceptă formele de aplicare numai a persoanelor incadrate in programele instituţiilor abilitate cu predare a Limbii Japoneze.

Detalii adiţionale le puteti gasi pe pagina Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, Centrul Ukrainean-Japonez şi Fundaţia pentru Relaţii Moldo-Japonese la sfirşitul lunii August.

* Precizări finale

  1. În afară de actul de identitate si de voucher, la examen mai aveti nevoie de următoarele lucruri:
   • creion (ATENTIE: Folosirea creioanelor mecanice nu este permisă!);
   • gumă de şters;
   • ascuţitoare.
  2. La examen este interzisă folosirea altor instrumente de scris (pix, stilou etc.). În timpul examenului, nu veţi avea voie să păstraţi pe/lîngă bancă decît creion, ascuţitoare, gumă de şters, o sticlă de apă / suc şi un pachet de şerveţele. Toate celelalte bagaje (inclusiv hainele) vor trebui depuse în spaţiile special amenajate în fiecare sală.
  3. Folosirea telefoanelor mobile şi a oricăror altor aparate electronice (inclusiv ceasuri electronice) este total interzisă. La intrarea în sală, supraveghetorii vă vor cere să scoateţi bateria telefonului mobil pentru a evita o declanşare accidentală a unei alarme / sonerii etc. – vă rugăm să respectaţi instrucţiunile lor. Dacă aveti telefoane de tip iPhone, ale căror baterii nu pot fi scoase, acestea se vor preda unui supraveghetor si vor fi păstrate pe toată durata examenului.
   Vă reamintim faptul că, dacă în timpul examenului sună un telefon (inclusiv pe vibraţii) sau un ceas, candidatul respectiv va fi eliminat din examen.
  4. În fiecare sală va exista un ceas mecanic mare, amplasat astfel încît să fie vizibil din orice parte a sălii. Acela va fi ceasul oficial pentru desfăşurarea examenului.
  5. Fiecare sală va avea un responsabil de sală şi 1 – 4 supraveghetori (în funcţie de numărul de candidaţi). Vă recomandăm să ascultaţi cu atenţie explicaţiile şi instrucţiunile pe care le va oferi responsabilul şi să semnalaţi de îndată orice problemă. Nerespectarea instructiunilor responsabilului de sală sau ale supraveghetorilor va duce la excluderea dvs. din examen.
  6. Nu aveti voie să iesiti din clădire pe toată durata examenului (inclusiv în pauze). Veţi putea părăsi clădirea numai la terminarea tuturor secţiunilor de examen.
  7. FUMATUL ESTE INTERZIS ÎN TOATĂ CLĂDIREA, INCLUSIV ÎN TOALETE! Întrucât nu veţi putea ieşi în timpul examenului, vă rugăm să respectaţi cu stricteţe această interdicţie. Nerespectarea acestei reguli poate duce la excluderea dvs. din examen!

Dacă aveti întrebări, vă rugăm să ne contactati prin email (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.).

* Ghidul cu noua structura a examenului Nigongo Noryoku Shiken

* Noua structura pe nivele a examenului Nigongo Noryoku shiken