1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

De ce Limba Japoneză

 

Trăim într-o lume a comunicării globale, iar moneda de schimb a comunicării este limba. Experţii estimează că există între 5 000 şi 10 000 de limbi vorbite în prezent pe glob, fără să luăm în calcul dialectele şi variantele acelor limbi.

Învăţarea unei limbi străine, schimbă literalmente modul în care e văzută lumea, conform unor studii s-a constatat că persoanele bilingve gândesc diferit faţă de cei care cunosc o singură limbă.

Fiecare persoană î-şi are motivele sale. Cunoscând doar limba ţării poate fi cunoscută filosofia ei. Important este că japonezii au un respect deosebit faţă de persoanele care cunosc cel puţin un pic din limba lor.

Există multe beneficii asociate cu învătarea şi cunoaşterea limbii japoneze. Mulţi dintre cei care au avut ocazia să între în contact cu lumea japoneză şi-au dorit ulterior să aprofundeze limba japoneză pentru a înţelege cultura şi mentalitatea lor de viaţă, una complet diferită de a noastră.

Alţii au dorit să le înţeleagă sistemul educaţional, filosofia şi spiritul japonez ce a făcut ca o ţară complet distrusă după al doilea război mondial să devină a doua putere a lumii în mai puţin de 40 de ani.

Limba japoneză ii poate ajuta pe oameni să se împrietenească, să se bucure de vacanţele în frumoasele destinaţii din Japonia, sa-şi extindă orizonturile culturale.

Învăţarea limbii japoneze îţi poate aduce mai multe posibilităţi pentru studii s-au pentru găsirea unui loc de muncă. De asemenea, te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti nivelul carierei, asigurându-ţi un avantaj competitiv.

Tineretul de pe întreg globul are un interes aparte pentru cultura pop japoneză, reprezentată de manga şi anime-uri. De asemenea pentru înţelegerea lor există mulţi doritori care vor să aprofundeze şi limba japoneză.

Învăţarea unei noi limbi – ca şi învăţarea muzicii – necesită unele eforturi, dar este şi plină de satisfacţii, iar călătoria poate fi la fel de plăcută ca şi sosirea, după cum vă poate spune oricine care a pornit pe acest drum.

Mulţi oameni sunt descurajaţi de a învăta o limbă străină pentru că au impresia că le va lua o viaţă întreagă să înveţe toate cuvintele şi gramatica. Cu toate acestea, dovezile sugerează că, cu o abordare şi motivare potrivite, majoritatea oamenilor pot stăpâni cel putin cunoştinţele de bază ale unei limbi străine.

Noi la Fundaţia pentru Relaţii Moldo - Japoneze am inteles aceste principii şi avem onoarea de a Vă propune servicii  licenţiate de predare a Limbii Japoneze, desfăşurate în baza programelor de studii aprobate de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova care corespunzînd standardelor internaţionale şi sunt asigurate de către specialişti din Japonia de o înaltă calificare pentru a Vă ajuta să dobîndiţi cunoştinţele limbii japoneze şi să maximizaţi beneficiile acestei limbi în cadrul vieţii Dumneavoastră.